Zupa z cukinii i białej fasoli

Zupa z cukinii i białej fasoli
Zdjęcie - Zupa z cukinii i białej fasoli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 55
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 45minuty

Nieznane mi dotąd połączenie fasoli i cukinii okazało się tak dobre, że w ostatnim czasie ta zupa pojawiła się kilka razy. Mnóstwo warzyw, mięso i  zioła  to gwarancja pysznego dania. Obecność kolendry pożądana ze względu na cukinię, świetnie do siebie pasują.

Składniki Instrukcje

Oczyszczone udka włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać trochę soli, ziele angielskie, liście laurowe, rozgniecioną kolendrę,  marchewkę pokrojoną w kostkę i gotować około 30 min. Cukinię pokroić w kostkę, seler w paski, dodać do zupy i gotować około 15 min. Mięso wyjąć, oddzielić od kości i podzielić na mniejsze kawałki. Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą, dodać do zupy razem z mięsem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego:)

Zdjęcie - Zupa z cukinii i białej fasoli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów