Zupa pomidorowa: klasyczny, prosty przepis
![Zupa pomidorowa: klasyczny, prosty przepis](/obrazek/duze/zupa-pomidorowa-klasyczny-prosty-przepis-454600.jpeg)
![Zdjęcie: ZUPA POMIDOROWA: klasyczny, prosty przepis Zdjęcie - ZUPA POMIDOROWA: klasyczny, prosty przepis - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/454600.jpeg)
Przepis na tradycyjną zupę pomidorową.
Klasyczna polska zupa pomidorowa na rosole z dodatkiem przecieru pomidorowego, zabielana śmietaną. Prosty przepis na szybką i smaczną zupę pomidorową. Zupa pomidorowa bez mięsa, podana z makaronem.
Jak zrobić idealną pomidorówkę?
Wypróbowany, bardzo prosty przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie zupy pomidorowej krok po kroku.
Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam.
![Zdjęcie: ZUPA POMIDOROWA: klasyczny, prosty przepis Zdjęcie - ZUPA POMIDOROWA: klasyczny, prosty przepis - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/454601.jpeg)
Oto składniki i przyprawy na zupę pomidorową:
- 1,5 litra rosołu
- 200g przecieru pomidorowego
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- 4 łyżki śmietany 30% (ew.12%)
- sól, cukier, sos sojowy do smaku
- 1-2 łyżki posiekanego koperku
Przepis na zupę pomidorową - przygotowanie krok po kroku:
Krok 1.
- Rosół przecedzić.
- Przecier pomidorowy przesmażyć na maśle, doprawić cukrem (nie przypalić).
- Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną zimnej wody. Dokładnie rozetrzeć, aby nie było grudek mąki.
- Rosół doprawić śmietaną wymieszaną z mąką, dodać przesmażony koncentrat pomidorowy, posiekany koperek i doprawić do smaku solą lub sosem sojowym i ewentualnie cukrem. Następnie zupę pomidorową zagotować, po kilku minutach wyłączyć ogień.
Smacznego :)
![Zdjęcie: ZUPA POMIDOROWA: klasyczny, prosty przepis Zdjęcie - ZUPA POMIDOROWA: klasyczny, prosty przepis - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/454599.jpeg)