Zupa kremowa z cukinii i porów
- Wynik: 20
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 15minuty
Szybka, łatwa i pyszna zupa kremowa z warzyw, które prawie zawsze mam w lodówce. Smak podkręcony przez koperek z dodatkiem chrupiącej rzodkiewki. Bardzo sycąca, wspaniale komponuje się z kromką domowego chleba posmarowanego masłem.
Składniki- cukinia - 1 sztuka
- por - mały kawałek (biała część)
- bulion - 2 l
- koperek - 1/2 pęczka
- rzodkiewka - do dekoracji
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- czosnek - 2 ząbki
Cukinię i pora pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać masło, dodać pokrojone warzywa, czosnek i chwilę przesmażyć. Wlać bulion i gotować ok. 15 min. Po tym czasie zdjąć zupę z ognia i zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek i dokładnie wymieszać. Podawać z plasterkami rzodkiewki.
Smacznego:)