Zupa krem z pora z zieloną pastą curry
Składniki:
- 3 duże pory - 3 ziemniaki - 2-3 łyżki śmietany - zielona pasta curry - dymka - natka pietruszki - sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Białą część pora i co ładniejszą zieloną kroimy na plastry, ziemniaka również, solimy, zalewamy odrobiną wody, dusimy. Gdy warzywa będą już miękkie dolewamy więcej wody, dodajemy śmietanę, kawałek pasty curry (w zależności od naszych preferencji smakowych) i blendujemy. Dekorujemy kleksikami ze śmietany, posiekaną natką i dymką oraz świeżo mielonym pieprzem. Zupka jest słodka, delikatna i pyszna :)
- 3 duże pory - 3 ziemniaki - 2-3 łyżki śmietany - zielona pasta curry - dymka - natka pietruszki - sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Białą część pora i co ładniejszą zieloną kroimy na plastry, ziemniaka również, solimy, zalewamy odrobiną wody, dusimy. Gdy warzywa będą już miękkie dolewamy więcej wody, dodajemy śmietanę, kawałek pasty curry (w zależności od naszych preferencji smakowych) i blendujemy. Dekorujemy kleksikami ze śmietany, posiekaną natką i dymką oraz świeżo mielonym pieprzem. Zupka jest słodka, delikatna i pyszna :)