Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym

Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym
Składniki:
  • 600g żołądków drobiowych
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 1 pietruszka pokrojona w kostkę
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 ząbki zmiażdżone lub pokrojone w kostkę ząbki czosnku
  • 2 pęczki koperku
  • 2 łyżki mąki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól, pieprz
Żołądki oczyścić i pokroić w paski, wrzucić do garnka zalać wodą, dodać marchewkę, pietruszkę ziele angielskie i liść laurowy, gotować miękkości. Do ugotowanych żołądków dodać posiekany koperek i czosnek, zagotować, zabielić śmietaną wymieszaną z mąką, doprawić solą i pieprzem. Podawać z puree ziemniaczanym

Zdjęcie - Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podobne wpisy Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowymZdjęcie - Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Żołądki w sosie cebulowym

Zdjęcie - Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Zdjęcie - Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Serca drobiowe

Zdjęcie - Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Kategorie przepisów