Zielonki i jajka na śniadanie

Zielonki i jajka na śniadanie

Zdjęcie - Zielonki i jajka na śniadanie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zbierać, polubić, oprawiać i jeść grzyby nauczyła mnie moja ciocia i zawsze, choć nie ma Jej już z nami, będę Ją pamięcią przywoływać ilekroć przygotowuję jakiekolwiek danie grzybowe. Tak też było z moim dzisiejszym śniadaniem:-)
Piękny urodzaj mamy w tym roku i oby trwał jak najdłużej, a zimy wcale nie musi być jak dla mnie;-)


Zdjęcie - Zielonki i jajka na śniadanie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

  • zielonki - kilka sztuk,
  • 1-2 jajka,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 1 łyżeczka oleju.

Przygotowanie:
Grzyby dokładnie oczyścić, wypłukać z blaszek piasek. Pokroić na drobne kawałeczki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju i maśle z dodatkiem soli - do momentu, aż cały płyn z grzybów odparuje. Wbić jajka. Smażyć do momentu ścięcia. Doprawić. Podawać z pieczywem.



Zdjęcie - Zielonki i jajka na śniadanie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów