Zielone spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Zielone spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami. Danie lekkie zdrowe i szybkie.
składniki
1/2 opakowania spaghetti,
1/2 szt cebula,
1/2 puszki cieciorka,
3 łyżki suszone pomidory Royal Brand
1/2 ząbek czosnek,
Sól,
pieprz biały
1 łyżeczka olej
Makaron zielony gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.
Na patelni na ok. 1 łyżeczce oleju podsmażamy pokrojone, suszone pomidory, dodajemy sól do smaku i wyciśnięty czosnek. Pomidorki wyciągamy, dodajemy do makaronu.
Na pozostałej oliwie po smażeniu pomidorów dodajemy pokrojoną cebulkę, tuńczyka i cieciorkę - podsmażamy i dodajemy do makaronu. Doprawiamy pieprzem do smaku .