Zielona papryka nadziewana tofu i ryżem
Składniki:
- 5 niewielkich zielonych papryk,
- tofu naturalne 300 g,
- 2 cebule,
- ok 1 szklanki gotowanego ryżu,
- sól, pieprz,
- 2 - 3 łyżki koncentratu,
- olej.
Wykonanie:
Cebule pokroić w półplasterki, smażyć na oleju, dodać ryż, rozgniecione widelcem tofu, smażyć razem przez kilka minut, doprawić solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym, wymieszać.
Papryki umyć i wydrążyć, nałożyć do nich farsz, ułożyć na wysmarowanej formie (ja użyłam okrągłej szkalnej do zapiekanek), polać olejem. Piec w nagrzanym do ok 180 stopni piekarniku (ja zmniejszyłam po kilku minutach do 150) przez ok 20 - 25 minut do czasu aż papryka będzie miękka.
Jest pyszna :-)
Smacznego!!!