Zapiekanka z ryżu i kapusty

Zapiekanka z ryżu i  kapusty

Jeśli lubicie gołąbki to ta zapiekanka jest bardzo do niech podobna tyle, że nie trzeba tracić czasu na  zawijanie. Robi się ją szybko a smakuje bardzo dobrze i przy tym tak tradycyjnie więc powinna posmakować nawet tym, którzy nie przepadają za kontrowersyjnymi daniami.

Zdjęcie - Zapiekanka z ryżu i  kapusty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1/2 główki małej kapusty
  • 50 dag pieczarek
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 1 szklanka ryżu
  • sól, pieprz
  • papryka słodka

Ugotowac ryż. Pokrojoną kapustę włożyć do garnka z gotującą się  wodą, gotować 5-10 min, odcedzić i odstawić. Cebulki i papryki pokroić i podsmażyć. Dodać pokrojone pieczarki. Dołożyć mięso, smażyć około 5 minut. Całą zawartość patelni wymieszać z ryżem i kapustą. Dodać przyprawy i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zapiekać ok. 30  minut w temperaturze 150 stopni.

Smacznego:)

Kategorie przepisów