Zapiekane naleśniki z makrelą
Ajj czyż nie cieknie Wam ślinka na ten widok?
Jak wiecie uwielbiam naleśniki i to w każdej postaci!
Na słodko … i na ostro – każde uwielbiam!
Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne naleśniki , chrupiące , smażone na masełku …. wypełnione po brzegi super farszem z wędzonej makreli.
Wiadomo – połączenie nie dla każdego , ale wielbiciele ryb z przyjemnością sięgną po dokładkę!
Polecam!
SKŁADNIKI:
NALEŚNIKI:
* mąka – 0,5 szkl
* mleko – 1 szkl
* jajko – 1 szt
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* sól – 1 szczy[pta
* olej – 3 łyżki
FARSZ:
* wędzona makrela – 1 szt
* cebula – 1 szt
* przyprawy
DODATKOWO :
* masło
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
NALEŚNIKI:
Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy , odstawiamy an chwilę , smażymy duże naleśniki.
FARSZ:
Cebulę złocimy na odrobinie oleju.
Dodajemy do obranej z ości makreli.
Doprawiamy do smaku i dokładnie razem mieszamy.
CAŁOŚĆ:
Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki , zwijamy w krokiety.
Rumienimy na prawdziwym masełku.
Podajemy gorące!
Smacznego!
DRUKUJ: