Wołowina duszona z zieloną papryką

Wołowina duszona z zieloną papryką
Zdjęcie - Wołowina duszona z zieloną papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Od czasu do czasu każdy człowiek potrzebuje odmiany. U mnie odmiana w kwestii drugiego dania oznacza wołowinę. Najbardziej lubię roladki lub gulasz ale dzisiaj zapraszam na pyszną wołowinę duszoną z zieloną papryką. To naprawdę przełamuje rutynę.

Składniki Instrukcje

W głębokim rondlu rozgrzać olej. Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki lub plastry.Wrzucić do rondla, przesmażyć. Dodać pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć razem ok. 5 min. Wlać szklankę wina oraz szklankę wody, dodać rozmaryn, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok. 1 godź. Jeśli płyn wyparuje a mięso nie jest jeszcze całkiem miękkie można dolać wody i wina i dusić trochę dłużej. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubszą kostkę. Dodać do wołowiny i dusić około. 10-15 min.  Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą jaglaną lub orkiszową.

Smacznego:)

Zdjęcie - Wołowina duszona z zieloną papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów