Wiosenny serek z miętą, rzodkiewką i ogórkiem
Dziś wiosennie, zielono i zdrowo. Szybki pomysł na pyszne śniadanko. Do białego serka można dodać właściwie wszystko na co macie ochotę. Ale koniecznie dodajcie listków świeżej mięty. Nadaje ona rewelacyjną świeżość i jakże inny smak naszemu serkowi.
Składniki:
- opakowanie białego granulowanego sera / oczywiście możecie użyć innego dowolnego
- połowa świeżego zielonego ogórka
- 3-4 szt. rzodkiewek
- dymka
- świeży tymianek
- parę listków świeżej mięty
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- grzanki do serka
Do miseczki przełożyłam biały serek.
Pokroiłam dymkę i świeży tymianek
Starłam na drobnej tarce rzodkiewki.
Na tarce o grubych oczkach starłam ogórka.
Odcisnęłam z niego nadmiar soku.
Dołączył do pozostałych składników.
Z gałązek mięty zerwałam parę listków.
Pokroiłam je i dodałam do serka.
Wszystkie składniki wymieszałam, przyprawiłam solą i pieprzem.
Podawałam z grzankami.
Smacznego!