Wiosenne odchudzanie cz 9 - Różowa tilapia z duszoną, czerwoną cebulą

Wiosenne odchudzanie cz 9 - Różowa tilapia z duszoną, czerwoną cebulą

Dziś niedzielny obiad extra- rybka i duszona czerwona cebulka. Potrawa zdrowa minimum tłuszczu dużo witamin i soli mineralnych.

Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą

składniki

1 szt tilapia różowa,
2 czerwona cebule
tymianek Royal Brand
sól do smaku,
2 łyzeczki miód,
pieprz biały
ocet balsamiczny,
1 ząbek czosnku

Cebulę czerwona obieramy z łupiny i kroimy w piórka. Dusimy ją na 2 łyżkach wody. Kiedy lekko zmięknie dodajemy sól, pieprz, tymianek i wyciśnięty czosnek. Dusimy jeszcze chwilę. Jeżeli trzeba dodajemy jeszcze odrobinę wody. Następnie dodajemy miód mieszamy i przełamujemy smak octem balsamicznym - jeszcze chwilę dusimy. Rybę myjemy osuszamy doprawiamy solą i pieprzem pieczemy w piekarniku ok 20 min. Rybę podajemy z cebulą.


Zdjęcie - Wiosenne odchudzanie cz 9 -Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów