Wiosenna zupa z młodej kapusty z łososiem

Wiosenna zupa z młodej kapusty z łososiem

Zdjęcie - Wiosenna zupa z młodej kapusty z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Wiosenna zupa z młodej kapusty z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kiedy w sklepach zaczyna pojawiać się młoda kapusta, pęczki marchewki i wczesne ziemniaki znak to, że wiosna już przyszła!

Zdjęcie - Wiosenna zupa z młodej kapusty z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Wiosenna zupa z młodej kapusty z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wiosenne dania mają dla mnie smak koperku. Po prostu go uwielbiam! Do dzisiejszej zupy z kapusty i dodanego do niej łososia, pasuje doskonale!

Zdjęcie - Wiosenna zupa z młodej kapusty z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Wiosenna zupa z młodej kapusty z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przed Wam więc porcja aromatycznej zupy z młodych warzyw, pachnąca koperkiem, z kawałkami delikatnej ryby w środku.

Zdjęcie - Wiosenna zupa z młodej kapusty z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Marchewkę, seler i pietruszkę obierz. Dodaj por, ziele angielskie, liść laurowy,  kminek, sól i pieprz. Zalej wodą (ok. 2 litry), gotuj ok. 30 minut. Wyjmij warzywa i pokrój w kostkę (por możesz usunąć).

Do wywaru warzywnego dodaj pokrojone w kostkę, obrane ziemniaki oraz poszatkowaną kapustę. Gotuj do miękkości ( w razie konieczności dodaj tyle wody, aby przykrywała wszystkie składniki).

Z powrotem dodaj do garnka marchew i resztę warzyw wraz z obranym ze skóry, pokrojonym w kostkę łososiem. Gotuj 5 minut. Dodaj drobno posiekany koper, dopraw do smaku.

Kategorie przepisów