Wigilijne śledziki z miodem i rodzynkami

Wigilijne śledziki z miodem i  rodzynkami

Zdjęcie - Wigilijne śledziki z miodem i  rodzynkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

składniki:

4 płaty śledziowe

2 cebule

10 dag rodzynek

2 łyżki koncentratu pomidorowego

2 łyżki keczupu

olej

miód

sok z cytryny

pieprz

Rodzynki zalać przegotowaną wodą, odstawić na kilka minut, odsączyć z wody. Płaty śledziowe namoczyć w zimej wodzie, pokroić w dzwonka. Cebule obrać, pokroić w plastry, przesmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, keczup i smażyć. Następnie doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i miodem. Do sosu wrzucić rodzynki i dokładnie wymieszać. Śledzie układać w słoiku a następnie polewać sosem. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Ostudzone  włożyć do lodówki na kilka godzin.

 

 

 

 

  Zdjęcie - Wigilijne śledziki z miodem i  rodzynkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Wigilijne śledziki z miodem i  rodzynkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Wigilijne śledziki z miodem i  rodzynkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów