Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą

Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą
Składniki:
  • 500g wątroby wieprzowej
  • 2 duże cebule
  • 1 kwaśne jabłko
  • szczypta majeranku
  • 1 łyżka masła
  • mąka
  • mleko
  • olej
  • sól, pieprz
Zdjęcie - Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Wątrobę zalać mlekiem i moczyć co najmniej 2h (wątroba będzie mniej gorzka, bardziej delikatna i miękka). Cebulę pokroić w piórka, jabłka w szesnastki. Roztopić masło w małym garnku, dodać cebulę i smażyć, aż zmięknie, wtedy dodać jabłka i szczyptę majeranku, doprawić solą i pieprzem, dusić, aż jabłka zmiękną ale nie rozpadną się całkowicie. Wątrobę wyjąć z mleka, pokroić w paski, każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju (wątroby nie powinno się smażyć za długo ponieważ zrobi się twarda). Po usmażeniu posolić (nie wcześniej, bo stwardnieje), połączyć z cebulą i jabłkami. Zdjęcie - Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebuląZdjęcie - Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pasztet do smarowania z suszoną śliwką

Zdjęcie - Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pasztet pieczony z pieczarkami

Zdjęcie - Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Naleśniki przepis podstawowy

Zdjęcie - Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kaszanka ze smażonymi młodymi ziemniakami

Kategorie przepisów