Wafel z kajmakiem, ciasteczkami i dżemem

Wafel z kajmakiem, ciasteczkami i dżemem

 

Zdjęcie - Wafel z kajmakiem, ciasteczkami i dżemem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wafel zawsze sprawdzi się jak mamy gości, na święta, czy ochotę na coś słodkiego do kawy. U nas ulubiony to ten z masą kajmakową. Tym razem oprócz kajmaku mamy w nim czekoladowe ciasteczka typu Petitki i dżem z czarnej porzeczki, który idealnie łączy się ze słodką masą kajmakową :-)

Składniki na wafel z kajmakiem, ciasteczkami i dżemem:

  • 6 wafli
  • ciastka typu Petitki (czekoladowe)
  • 1 słoik dżemy z czarnej porzeczki
  • 1 puszka gotowej masy kajmakowej

 

Jak zrobić wafel z kajmakiem, ciasteczkami i dżemem?

1. Pierwszy wafel smarujemy kajmakiem, przykładamy kolejnym waflem, następnie dajemy odrobinę kajmaku i na niego warstwę ciastek, wierzch ciastek smarujemy kajmakiem tak tylko, żeby przykleił nam się do nich kolejny wafel.
2. Wafel smarujemy dżemem z czarnej porzeczki, przykrywamy waflem, który smarujemy kajmakiem. Przykrywamy go waflem, smarujemy go i układamy ciasteczka na które dajemy ostatnią warstwę kajmaku i wafel.
3. Teraz wafel zawijamy, przykrywamy i nakładamy na chwilę coś ciężkiego, żeby warstwy ładnie nam się połączyły. Smacznego :-)

Zdjęcie - Wafel z kajmakiem, ciasteczkami i dżemem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Wafel z kajmakiem, ciasteczkami i dżemem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Wafel z kajmakiem, ciasteczkami i dżemem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Wafel z kajmakiem, ciasteczkami i dżemem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów