Ulubiona surówka z kapusty - hit każdego obiadu!
Mam takie swoje dodatki do obiadów, które mogłabym jeść dosłownie na kilogramy ( albo raczej na tony! ).
Jednym z nich jest właśnie ta surówka z białej, młodej kapusty.
To tylko 3 składniki z dodatkiem i oliwy i odrobiny przypraw, a smak nieziemski!
Jeśli lubicie np. surówkę colesław to gwarantuję Wam, że i ta stanie się jedną z Waszych ulubionych!
Moja rodzina już tylko jej woła do obiadu!
Robię z przyjemnością!
Spróbujcie i Wy!
Gorąco polecam!
SKŁADNIKI:
* biała, młoda kapusta – 0,5 główki
* ogórki szklarniowe – 2 szt
* koperek – 1 pęczek
* oliwa z oliwek – 5 łyżek
* sól, pieprz – do smaku
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Kapustę szatkujemy, ogórki trzemy na tarce, koperek siekamy.
Wszystko razem mieszamy, zalewamy sosem z oliwy, soli i pieprzu – odstawiamy do przegryzienia.
Smacznego!