Truskawki z zabaglione

Truskawki z zabaglione
Zdjęcie - Truskawki z zabaglione - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Klasyka kuchni włoskiej.

Składniki:
1/2 kg truskawek
4 żółtka
4 łyżki brązowego cukru
1/2 szklanki wina

Żółtka ubijamy na parze z cukrem i winem do uzyskania gęstego kremu.
Schładzamy.
Truskawki obieramy, kroimy na mniejsze, polewamy kremem, podajemy.

Smacznego :)


Zdjęcie - Truskawki z zabaglione - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

a rok temu:
Zdjęcie - Truskawki z zabaglione - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
jedliśmy pomidorową po bułgarsku....
a na deser:

Zdjęcie - Truskawki z zabaglione - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
tarta truskawkowa :)

Kategorie przepisów