Tosty z masłem orzechowym i bananem

Tosty z masłem orzechowym i bananem
Od dziś, co jakiś czas na blogu pojawi się propozycja na szkolne kanapki i przekąski, czyli wszystko to co można spakować do lunch boxa. Będzie smacznie, zdrowo i kolorowo.
Pamiętajcie, że Wasze dzieci muszą w szkole zjeść energetyczny, zdrowy posiłek. Głód nie jest sprzymierzeńcem nauki, niezdrowe posiłki także. Osobiście uważam, że batonik czy ciastko od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi, ale ten batonik ma być tylko dodatkiem, nie jedynym posiłkiem wciągu kilkugodzinnego pobytu w szkole.

Dziś mam dla Was przepis na słodkie tosty do szkoły. Tosty smakują doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno. Także śmiało, możecie pakować je do plecaków swoich pociech.

Zdjęcie - Tosty z masłem orzechowym i bananem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Składniki:
  • 4 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 banan



Wykonanie:
Na kromkach pieczywa tostowego rozsmaruj masło orzechowe. Pokrój banana w plasterki. Plasterki banana ułóż na dwóch kromkach pieczywa, przykryj pozostałymi kromkami chleba.

Piecz tosty w opiekaczu, aż się zrumienią.
Jeśli tosty chcesz zapakować do pojemnika/saszetki/woreczka, poczekaj aż wystygną.


Zdjęcie - Tosty z masłem orzechowym i bananem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Tosty z masłem orzechowym i bananem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Zdjęcie - Tosty z masłem orzechowym i bananem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Tosty z masłem orzechowym i bananem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



* Prezentowana na zdjęciach saszetka na kanapkę pochodzi ze sklepu Stół z powyłamywanymi nogami
Do 15 października na hasło KolorowoTorcikowo otrzymacie rabat w wysokości 8%.

Kategorie przepisów