Tosty w cieście naleśnikowym z serem i warzywami
Śniadanie dla dużych i małych , smacznie szybko i kolorowo.
Polecam w leniwy sobotni poranek.
Tosty w cieście naleśnikowym z serem i warzywami
składniki
1/2 opakowania chleba tostowego
ok 2 szklanki mleka
ok 1/2 kg mąki
sól morska
2 jajka
15 dag ser żółty
1 szt ogórek zielony
ketchup,
roszponka
1 łyżka masła
2 łyżki oleju
Zaczynamy od zrobienia ciasta na naleśniki. W misce miksujemy mleko ,mąkę i jajka. Solimy do smaku. Ciasto ma być ciut gęstsze niż na naleśniki. Ser żółty kroimy w plasterki. Roszponkę myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła z olejem. Chleb tostowy moczymy w cieście i układamy na patelni. Smażymy na złoto. Kiedy zaczniemy smażyć drugą stronę to na upieczonej kładziemy plasterek sera. Na upieczone tosty układamy ogórka , sałatę i polewamy ketchupem. Podajemy na ciepło.
Polecam w leniwy sobotni poranek.
Tosty w cieście naleśnikowym z serem i warzywami
składniki
1/2 opakowania chleba tostowego
ok 2 szklanki mleka
ok 1/2 kg mąki
sól morska
2 jajka
15 dag ser żółty
1 szt ogórek zielony
ketchup,
roszponka
1 łyżka masła
2 łyżki oleju
Zaczynamy od zrobienia ciasta na naleśniki. W misce miksujemy mleko ,mąkę i jajka. Solimy do smaku. Ciasto ma być ciut gęstsze niż na naleśniki. Ser żółty kroimy w plasterki. Roszponkę myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła z olejem. Chleb tostowy moczymy w cieście i układamy na patelni. Smażymy na złoto. Kiedy zaczniemy smażyć drugą stronę to na upieczonej kładziemy plasterek sera. Na upieczone tosty układamy ogórka , sałatę i polewamy ketchupem. Podajemy na ciepło.