Tortilla z czerwoną fasolą i kurczakiem
Do tej tortilli dałam nasze ulubione warzywa, dodatkowo czerwoną fasolę. Dodałam również mięso z bulionu, najczęściej kurczaka. Na sześć placków wystarczą dwa gotowane udka. Ta tortilla nie smakuje gorzej od tej z KFC, czy Mc-donalds, a jej przygotowanie jest bardzo proste. Polecam na szybki obiad :-)
Składniki
- 6 gotowych placków tortilli
- mała sałatka lodowa pokrojona na paseczki
- 2 pomidory pokrojone na mniejsze kawałki
- 1 ogórek świeży pokrojony w plasterki
- 1 cebulka czerwona drobno pokrojona
- puszka czerwonej fasoli odcedzonej i opłukanej
- dwa gotowane udka kurczaka bez skóry, podzielone na małe kawałki
- ketchup
Składniki na sos
- 200-300 ml. gęstej śmietany 18 -12 % lub gęstego jogurtu
- 3 łyżki majonezu
- 3 zgniecione ząbki czosnku
Wszystkie składniki na sos mieszam.
Do miski daję sałatkę, ogórek, pomidor, cebulkę, fasolę. Wszystko mieszam. Placki przygotuję wg. instrukcji na opakowaniu. Na ciepłe placki daję warzywa, mięso kurczaka, dwie łyżki sosu czosnkowego, łyżkę ketchupu. Placki zwijam w rulonik, jedną stronę zaginam do góry. Od razu podaję. Smacznego :-)