Tatar z łososia z zielonym jabłkiem
Tartare di salmone alla mela verde – Przepis wynaleziony w świątecznym wydaniu magazynu La Cucina. Zaintrygowało mnie to połączenie i musiałam spróbować. Przepis lekko tylko zmodyfikowałam i nie dodałam np. wasabi. W mojej wersji tatar wyszedł przepyszny! Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
360 g wędzonego łososia
1 jabłko np.granny smith
1 mała cebula
1/2 dojrzałego awokado
sok z 1/2 limonki
oliwa
sól, pieprz
ew. świeże zioła
Łososia posiekać bardzo drobno. Jabłko, cebulkę, awokado pokroić w małą kostkę. Składniki połaczyć razem, wcisnąć sok z limonki i lekko wymieszać. Dodać 2 łyżki oliwy, posiekane zioła oraz sól i pieprz do smaku.
Odstwić na godzinę, by składniki sie „przegryzły”.
SMACZNEGO