Tatar z łososia wędzonego z jabłkiem
Tatar z łososia zielonym jabłkiem czyli Tartare di salmone alla mela verde - przepis znaleziony w archiwalnym wydaniu magazynu La Cucina Italiana. Zaintrygowało mnie to połączenie i musiałam spróbować. Przepis lekko tylko zmodyfikowałam i nie dodałam np. wasabi. W mojej wersji tatar wyszedł przepyszny! Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
360 g wędzonego łososia
1 jabłko np.granny smith
1 mała cebula
1/2 dojrzałego awokado
sok z 1/2 limonki
oliwa
sól, pieprz
ew. świeże zioła
Łososia bardzo drobnoposiekaj. Jabłko, cebulkę, awokado pokrój w małą kostkę. Składniki połącz razem, wciśnij sok z limonki i lekko wymieszaj. Dodaj 2 łyżki oliwy, posiekane zioła oraz sól i pieprz do smaku.
Odstaw na godzinę, by składniki się "przegryzły".
SMACZNEGO :)