Tarta z jogurtem, cukinią i ostrą papryczką

Tarta z jogurtem,  cukinią i ostrą papryczką
Zdjęcie - Tarta z jogurtem,  cukinią i ostrą papryczką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Pyszna i ekspresowa w wykonaniu tarta z cukinią, ostrą papryczką i sosem jogurtowo-czosnkowym, udekorowana oliwą i listkami oregano. Mniam!


/ przepis własny, na 1 tartę/

- rulon ciasta francuskiego - 1 ostra papryczka - 1 mała cukinia - 100 g jogurtu greckiego - 2 ząbki czosnku - listki oregano - 1 łyżka oliwy - sól, pieprz


Cukinię i papryczkę umyć i pokroić w krążki. W miseczce wymieszać jogurt z rozgniecionymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Na płaskiej blasze od piekarnika rozwinąć rulon ciasta francuskiego, posmarować go sosem. Następnie poukładać krążki cukinii i papryczki. Całość skropić oliwą i posypać listkami oregano. Można dodatkowo doprawić jeszcze tartę solą i pieprzem.

Zdjęcie - Tarta z jogurtem,  cukinią i ostrą papryczką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zapiekać w temp. 180 stopni C. (z termoobiegiem) przez 20 minut. Jeść na ciepło lub zimno. Smacznego!:)

Zdjęcie - Tarta z jogurtem,  cukinią i ostrą papryczką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku, instagramie i twitterze
______________________________♥____________________________

Kategorie przepisów