Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i indykiem
Wiadomo czasem, a nawet często musimy zrobić coś na szybko. U mnie wtedy rewelacyjnie sprawdza się ciasto francuskie. Dodać możemy co lubimy i na słono i na słodko rewelacja. Tym razem w formie tarty z brokułem, pomidorkami koktajlowymi, suszonymi pomidorami, indykiem i mozzarellą. Pycha :-). Miłego dzionka :-)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 brokuł
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka suszonych pomidorów
- starta mozzarella
- polędwica z indyka
1. Brokuła gotujemy al'dente. Indyka kroimy w drobną kosteczkę.
2. W naczyniu żaroodpornym rozkładamy ciasto francuskie, co wystaje poza naczynie obcinamy nożem. Na ciasto układamy warzywa i indyka, posypujemy startą mozzarellą, robimy paski z pozostałego ciasta.
3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (termoobieg), tartę pieczemy około 25 minut. Smacznego :-)