Szybkie, ucierane, kokosowe ciasto z rabarbarem i truskawkami

Szybkie, ucierane, kokosowe ciasto z rabarbarem i truskawkami

Zdjęcie - Szybkie, ucierane, kokosowe ciasto z rabarbarem i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Pyszne, domowe ciasto, najłatwiejsze na świecie. Do ciasta można dodać dowolne owoce. W wersji majowej nieśmiertelny zestaw rabarbar i truskawka sprawdzi się znakomicie. Dodatek wiórków kokosowych w cieście jest delikatnie wyczuwalny, a ulotny aromat kokosowy z rabarbarem i truskawkami uwodzi kubki smakowe. Ciasto jest na tyle stabilne, że możesz dodać dowolną ilość owoców bez obawy, że podczas pieczenia opadną na dno.


Zdjęcie - Szybkie, ucierane, kokosowe ciasto z rabarbarem i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki:

260g mąki
60 g wiórkówk kokosowych
160 g cukru lub ksylitolu
4 jajka M
200 g masła
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru waniliowego
szczypta soli
1 łyżka cukru pudru
800-1000 g rabarbaru z truskawkami lub jeszcze więcej

Wykonanie:
  • piekarnik nastawić na 180`C. Dno dużej tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a bok wysmarować masłem
  • umyty rabarbar pokroić w 2-3 cm kawałki, truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować
  • makę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkamo kokosowym
  • miękkie masło utrzeć na puch, następnie ciagle ucierając dodawać po jednym jajku. Na końcu na małych obrotach wmieszać mąkę
  • utarte ciasto wyłożyć do przygotownanej tortownicy, góre wyrównać szpatułką. Na górze rozsypać owoce, lekko wciskajac je w ciasto
  • piec w 180`C 40-45 minut do suchego patyczka
  • studzić na kratce. Przed podanie posypać cukrem pudrem
SMACZNEGO !

Kategorie przepisów