Sznycle wieprzowe w sosie musztardowym
O tym, że musztarda świetnie pasuje do mięsa i sosów przekonałam się już nie raz dlatego nie musiałam długo dumać nad tym czy brać się za ten przepis czy nie. Znalazłam go w Kalendarzu Dilmah i wszystkim gorąco polecam ten szybki i łatwy sposób na pyszne mięso.
Składniki:
- 2 polędwice wieprzowe
- łyżka oliwy
- sól
- 2 łyżki dobrej musztardy
- cebula
- łyżka masła
- sok cytrynowy i cukier do smaku
Polędwice posolić, posmarować oliwą, upiec w piekarniku, polewając co kilka minut wytwarzającym się sosem. Cebulę posiekać jak najdrobniej, dodać musztardę, masło i mieszając zagotować sos w garnuszku, doprawić cukrem i sokiem cytrynowym. Upieczone polędwice pokroić w cienkie plasterki, włożyć do sosu i jeszcze raz wszystko razem podgrzać.
Smacznego:)