Szaszłyki z grillowanych pieczarek

Szaszłyki z grillowanych pieczarek
Zdjęcie - Szaszłyki z grillowanych pieczarek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z grillowanych pieczarek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z grillowanych pieczarek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z grillowanych pieczarek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z grillowanych pieczarek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 400 g średnich i drobnych pieczarek
  • 30 ml oleju Oliwier z oliwą z oliwek
  • 30 ml octu balsamicznego
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • kolorowy pieprz
  • sól
Przygotowanie

Czosnek przeciskamy przez praskę do niewielkiej miseczki. Dodajemy ocet balsamiczny, olej oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.

Nóżki pieczarek przycinamy równo z kapeluszami i nabijamy na cienkie igły do szaszłyków. Jeśli używamy drewnianych, powinny być namoczone w zimnej wodzie przez około 30 minut.

Przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy grzyby ze wszystkich stron i odstawiamy na 15 minut.

Ponownie smarujemy pieczarki marynatą i układamy na ruszcie.

Grillujemy po około 4-5 minut z każdej strony.

Posypujemy posiekaną natką pietruszki.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów