Surówka z młodej kapusty, rzodkiewki i szczypiorku + film - Smakowite Dania

Surówka z młodej kapusty, rzodkiewki i szczypiorku + film - Smakowite Dania

Wiosenna surówka z młodej kapusty, rzodkiewki i szczypiorku – lekka i pyszna!

Szukasz pomysłu na prostą, lekką i pyszną surówkę do obiadu? Wiosenna surówka z młodej kapusty, rzodkiewki i szczypiorku to prawdziwy hit sezonu! Idealna do dań z grilla, kotletów czy lekkich obiadów. Jest szybka w przygotowaniu, świeża i aromatyczna. Zobacz, jak ją zrobić krok po kroku! Surówka z młodej kapusty, szczypiorku i rzodkiewki to idealny dodatek do wiosennych i letnich obiadów. Prosta, zdrowa i pełna smaku – stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do dań głównych!

 

Zdjęcie - Surówka z młodej kapusty, rzodkiewki i szczypiorku + film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Film

 

Składniki na surówkę z młodej kapusty, rzodkiewki i szczypiorku:

3 porcje:

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • duży pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki musztardy
  • czarny pieprz
  • sól

Jak zrobić surówkę z młodej kapusty, rzodkiewki i szczypiorku?

Młodą kapustę szatkujemy i umieszczamy w misce. Szczypiorek z dymki drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach i wrzucamy do warzyw. Na końcu do surówki dodajemy majonez oraz musztardę, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.

 

Zdjęcie - Surówka z młodej kapusty, rzodkiewki i szczypiorku + film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów