Surówka z kapusty włoskiej z orzechami

Surówka z kapusty włoskiej z orzechami

Zostało kawałek kapusty po gołąbkach, więc decyzja o surówce była oczywista. Ale! Jak ją przygotować, żeby była smaczna i niecodzienna? Wystarczą jeszcze 2 główne składniki – musztarda i orzechy włoskie. Smacznego!

Zdjęcie - Surówka z kapusty włoskiej z orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Surówka z kapusty włoskiej z orzechami składniki:
  • ¼ kapusty włoskiej
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki cukru
  • 2 garści orzechów włoskich
  • sól i pieprz
przygotowanie:

Kapustę szatkuję, mieszam z musztardą, sokiem z cytryny, cukrem, olejem, solą, pieprzem i posiekanymi orzechami.

Zdjęcie - Surówka z kapusty włoskiej z orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Surówka z kapusty włoskiej z orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów