Surówka coleslaw

Surówka coleslaw

Jedna z najbardziej popularnych surówek obiadowych na całym świecie. Prosta, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna! Pasuje jako dodatek do mięs, ryb, burgerów.

Zdjęcie - Surówka coleslaw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Surówka coleslawPorcje

3

porcjeSkładniki
  • 200 g białej kapusty

  • ¼ cebuli

  • 1 mała marchewka

  • 2 łyżki majonezu

  • 1 łyżka octu winnego

  • 2 łyżeczki miodu

  • sól, pieprz

Przygotowanie
  • Kapustę drobno poszatkować, umieścić w misce, oprószyć solą, wymieszać, odstawić.
  • Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do kapusty, wymieszać. Dodać majonez, ocet i miód, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na 15 minut, żeby smaki się przegryzły.

Kategorie przepisów