Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, bazylią, kozim serem i pestkami dyni
Dziś ultraszybki i (jeszcze) letni obiad. Pomidorki koktajlowe z ogródka, bazylia od Baziółki, miękka kozia roladka, pestki dyni i dobra jakościowo oliwa plus oczywiście pełnoziarnisty makaron. Zdrowie na talerzu.
/ przepis własny, składniki dla 2 osób/
- 180 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti - miseczka pomidorów koktajlowych - garść listków świeżej bazylii - kawałek miękkiego koziego sera (w moim przypadku była to roladka) - garstka pestek dyni - 2 łyżki oliwy - sól, pieprz
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Odcedzamy na durszlaku, przekładamy do 2 głębokich talerzy. Pomidorki koktajlowe myjemy i przekrajamy na połówki. Bazylię rwiemy na kawałki. Przekładamy na talerze, dodajemy pokrojoną roladkę, sól, pieprz, oliwę i podprażone na patelni pestki dyni. Smacznego!
Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku, instagramie i twitterze
______________________________♥____________________________