Spaghetti z musem z awokado i brokułami

Spaghetti z musem  z awokado i brokułami
przepis:

1 awokado

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

sok z cytryny

kilka różyczek brokułu

garść listków bazylii

1 łyżka oliwy lub oleju

200 g spaghetti z pełnego ziarna

Brokuł podzielić na małe różyczki.

Spaghetti ugotować w osolonej wodzie.

W tej samej wodzie obgotować różyczki brokułu.

Awokado przekroić wzdłuż, usunąć pestkę, pokroić, skropić sokiem z cytryny.

Awokado, czosnek, bazylię i olej zblendować. Dodać sól i pieprz do smaku.

Kilka listków bazylii drobno posiekać i dodać do musu.

Ugotowany makaron wymieszać z musem z awokado i brokułami.

Zdjęcie - Spaghetti z musem  z awokado i brokułami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów