Sos grzybowy

Sos grzybowy

Sos grzybowy, odchudzony, w wersji fit, bez zabielania mąką i śmietanką. Prosty super szybki i mega smaczny. Nadaje się do śniadaniowych (i nie tylko) grzanek, do makaronu i do czego tylko chcecie

Składniki na 4-6 porcji:

  • 300 g podgrzybków lub borowików lub ich mieszanka
  • 2 średnie cebule
  • łyżka oleju kokosowego
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • 2 łyżki sera twarogowego sernikowego mielonego

Grzyby oczyść dokładnie na sucho pędzlem i pokrój w paski, łącznie z nóżkami. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i usmaż na złoto. Dodaj grzyby, zamieszaj i zrumień na większym ogniu, zmniejsz ogień dodaj ok. 2 łyżek wody, przykryj i duś około 5 min. Dodaj ser, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, zamieszaj. Gotowe!

Zdjęcie - Sos grzybowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów