Sok dyniowy z marchewką i bananem ( a'la Kubuś ) - najlepszy
Soczek Kubuś znamy wszyscy i większość z nas zapewne piła go w swoim życiu nie jeden raz.
Dziś mam dla Was przepis na jego domową wersję, oczywiście dużo lepszą i dużo zdrowszą niż ta sklepowa, gdyż przygotowana jest tylko ze świeżych składników.
Połączenie soczystej marchewki z dynią, jabłkiem i bananem tworzy fantastyczną, aksamitną konsystencję, która z całą pewnością posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
W mojej diecie sokiem dyniowym zastępuję w tej chwili 1 z 5 dziennych posiłków, Wy śmiało możecie zabrać go do szkoły, pracy, czy też na wycieczkę.
Gwarantuję, że po zrobieniu już nigdy nie będziecie chcieli sięgać po te sklepowe!
Przepis wskakuje na półeczkę BE FIT!
Koniecznie wypróbujcie, a później oczywiście dajcie mi znać jak smakowało, dobra?! ;)
Polecam!
SKŁADNIKI:
( ok. 750 ml )
* dynia – 250 g
* jabłko – 1 szt
* mały banan – 1 szt
* marchew – 1 szt
* miód – 1 łyżka
* cukier ( ja zastąpiłam ksylitolem ) – 20 g
* woda – 400 ml
* cynamon – 1 szczypta
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Owoce i warzywa kropimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy miód, cynamon oraz cukier i na wolnym ogniu gotujemy do miękkości.
Po ugotowaniu miksujemy na gładki krem.
Smacznego!