Smażony łosoś z kaszą jęczmienną i sałatą

Smażony łosoś z kaszą jęczmienną i sałatą

Zdjęcie - Smażony łosoś z kaszą jęczmienną i sałatą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Smażony łosoś z kaszą jęczmienną i sałatą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
- 3 kawałki łososia

- kasza jęczmienna (2 torebki)

- natka

- pół papryczki chilli

- cytryna

- mix sałat - 3 garści

- duża marchewka

- oliwa

- miód

- musztarda

- sól, pieprz


Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy na sypko. Łososia posypujemy solą i pieprzem, nacieramy oliwą i smażymy z dwóch stron na złocisto i chrupiąco. Do sałaty dodajemy marchewkę pociętą obieraczką do warzyw, przygotowujemy dressing z oliwy, soku z cytryny, miodu i musztardy. Polewamy sałatę dressingiem, kaszę mieszamy z posiekaną natką i chilli oraz sokiem z cytryny. Wszystko podajemy z cząstką cytryny. Sycące i zdrowe.

Kategorie przepisów