Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą

Zdjęcie - Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 400 g surowej białej kiełbasy
  • 275 g ciasta francuskiego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju Kujawski z czosnkiem i bazylią
  • 1 łyżka świeżego majeranku lub łyżeczka suszonego
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
dodatkowo:
  • 1 jajko rozkłócone z łyżką mleka
  • suszony majeranek do posypania
Przygotowanie

Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju. Kiełbasę wycisnąć z osłonek do miski. Dodać zeszkloną cebulę, paprykę i majeranek, bardzo dokładnie wymieszać.


Rozwinąć ciasto francuskie, rozłożyć na nim równą warstwę mięsnego farszu. Zwinąć roladę wzdłuż dłuższego boku. Zawinąć w papier do pieczenia, schłodzić w lodówce przez 15 minut.


Schłodzoną roladę pokroić w grube plastry. Ślimaki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Brzegi posmarować jajkiem rozkłóconym z mlekiem i posypać majerankiem.


Ślimaki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 25 minut w 190°C. Podawać na ciepło lub na zimno.



Przepis przygotowała autorka bloga pelnytalerz.blogspot.com

Przepisy z tych kategorii

Roladki z tortilli z pastą jajeczno i awokado

Roladki z tortilli z pastą jaj…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Szparagi z łososiem wędzonym
1

Szparagi z łososiem wędzonym

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Kiszone marchewki z wędzoną papryką i chili
1

Kiszone marchewki z wędzoną pa…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Szparagi z burratą i migdałami podane z czosnkową oliwą
1

Szparagi z burratą i migdałami…

food² food²
Food Square

Wytrawne babeczki z brokułem i fetą
2

Wytrawne babeczki z brokułem i…

figmara figmara
figowe smaki

Grzanka ze szparagami, mozzarellą i szynką parmeńską
1

Grzanka ze szparagami, mozzare…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Przepisy z tych kategorii

Bułeczki miodowe pieczone z serem camembert

Bułeczki miodowe pieczone z se…

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim

Lukrowane pierniczki z czekoladą
1

Lukrowane pierniczki z czekola…

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim

Tort makowy na kruchym spodzie
1

Tort makowy na kruchym spodzie

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim

Ciasteczka kruche z makiem

Ciasteczka kruche z makiem

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim

Korzenny fondant czekoladowy

Korzenny fondant czekoladowy

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim

Ciasto milionera ze słonymi precelkami

Ciasto milionera ze słonymi pr…

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim