Śledzie z burakami, słonecznikiem i selerem naciowym
SKŁADNIKI:
- 200 g filetów śledziowych ( matijasy )
- 2 buraki
- jabłko
- 3 łodygi selera naciowego
- łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki majonezu
- garść słonecznika
WYKONANIE:
1. Filety pokroić w ukośne 1 cm paski. Przełożyc do dużej miski.
2. Buraki i jabłko pokroić w drobną kostkę.
3. Seler naciowy pokroić drobno.
4. Słonecznik uprażyć na suchej paterni do lekkiego zrumienienia.
5. Wszystkie składniki połaczyć, dodać sok z cytryny i majonez, dokładnie wymieszać.
ZAPRASZAM NA FILM - Śledzie z burakami, słonecznikiem i selerem naciowym ??⛄!!! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/