Śledzie w sosie miodowo-musztardowym
Najbardziej ekspresowe śledzie z domowym sosem miodowo-musztardowym. Wystarczy wymieszać składniki sosu i zalać śledzie., zamykamy szczelnie i do lodówki. Gotowe! Polecam kupić śledzie w oleju, których już nie trzeba moczyć.
Śledzie w sosie miodowo-musztardowym składniki:- 300g śledzi w oleju (nie wymagają moczenia)
- 1 cebula
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki musztardy (waszej ulubionej)
- 1-2 łyżki musztardy francuskiej (z gorczycą)
- 1 łyżeczka miodu
- sól, świeżo mielony pieprz
Śledzie kroję w mniejsze kawałki.
Cebulę kroję w kosteczkę i dodaję do śledzi.
Składniki sosu mieszam dokładnie i zalewam śledzie. Mieszam dokładnie i odstawiam do lodówki.