Sernikobrownie z wiśniami

Sernikobrownie z wiśniami
Zdjęcie - Sernikobrownie z wiśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernikobrownie z wiśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernikobrownie z wiśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernikobrownie z wiśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernikobrownie z wiśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 350 g mielonego twarogu
  • 280 g konfitury wiśniowej
  • 200 g cukru
  • 125 ml oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
  • 80 g mąki pszennej
  • 45 g kakao
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie

Twaróg mieszamy z 1 jajkiem, skrobią i 50 g cukru za pomocą rózgi kuchennej. Po wymieszaniu odstawiamy.

Olej mieszamy z 2 jajkami i 150 g cukru.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy do mokrych składników i mieszamy łopatką.

Do formy (o wymiarach ok. 25x25 cm) wyłożonej pergaminem przekładamy ciasto czekoladowe. Na nie wylewamy masę serową i wykładamy niedbale konfitury.

Czubkiem noża lub patyczkiem lekko mieszamy warstwy i pieczemy w temp. 175ºC około 25-30 minut.

Studzimy.



Liczba porcji: 10

Czas przygotowania: 40 minut 

Kategorie przepisów