Sernik na zimno na serkach homogenizowanych
![Sernik na zimno na serkach homogenizowanych](/obrazek/duze/sernik-na-zimno-na-serkach-homogenizowanych-158955.jpeg)
![Zdjęcie: Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Zdjęcie - Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/158957.jpeg)
To chyba pożegnanie sezonu truskawkowego, choć chciałabym zrobić jeszcze upatrzoną tartę ... Deser dla rodziców, którzy zarzucają mi, że ich tuczę :) Spróbowałam kęsa i uciekłam, bo nie wiem, czy mając go przed sobą nie zjadłabym więcej. Użyłam serków homogenizowanych waniliowych, swoją drogą pysznych samych w sobie, być może dlatego sernik wyszedł taki dobry. Kremowy w smaku, delikatny. Polecam!
![Zdjęcie: Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Zdjęcie - Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/158955.jpeg)
Wykorzystałam przepis Dorotus, którą cytuję:
Składniki na spód:
- biszkopty (podłużne lub okrągłe)
Masa serowa:
- 700 g waniliowego serka homogenizowanego (typu 'Danio') lub gęstego jogurtu waniliowego
- 250 ml śmietany kremówki
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 czubate łyżki żelatyny
- 400 g truskawek + do dekoracji
Na biszkoptach w tortownicy poukładać truskawki (jeśli są duże - przepołowić), wylać masę serową. Włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować truskawkami (na wierzch można również wylać galaretkę ).
![Zdjęcie: Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Zdjęcie - Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/158956.jpeg)