Schab duszony w sosie musztardowym

Schab duszony w  sosie musztardowym
Zdjęcie - Schab duszony w  sosie musztardowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 60
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 50minuty

Jeżeli potrzebujecie dobrego pomysłu na kawałek schabu polecam mój dzisiejszy przepis.  Dzięki musztardzie danie nabiera bardzo wyrazistego smaku i jest po prostu przepyszne. Użyłam musztardy Dijon oraz francuskiej ziarnistej bo bardzo lubię kuleczki gorczycy ale możecie użyć swojej ulubionej. Mięso u mnie wystąpiło oczywiście w towarzystwie kaszy jaglanej i całość smakowała genialnie ale jak najbardziej pasuje także do ziemniaków.

Składniki Instrukcje

Plastry mięsa umyć, osuszyć, oprószyć mieloną papryką. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso z obu stron. Dodać cebulę, tymianek  i smażyć kilka minut. Wlać ok. 2-3 szklanek wody, zagotować, zmniejszyć ogień, i  dusić pod przykryciem, aż zostanie około 1/2 szklanki płynu a mięso będzie już miękkie. Dodać musztardę oraz śmietankę i gotować jeszcze kilka minut, do zgęstnienia sosu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą jaglaną lub ziemniakami.

Smacznego:)

Zdjęcie - Schab duszony w  sosie musztardowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów