Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem, czerwoną cebulą i czarnymi oliwkami
S k ł a d n i k i: (dla 4-5 osób)
- 0,5 kg młodych ziemniaków
- 5 garści świeżego szpinaku
- 1 garść czarnych oliwek
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki majonezu
- 4 łyżeczki śmietany 12% (lub jogurtu naturalnego)
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Szpinak tniemy na mniejsze kawałki, ugotowane ziemniaki (w skórce) kroimy na grube plastry, oliwki przekrawamy na pół, cebulę kroimy w piórka, dodajemy musztardę, majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotowe .