Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem, czerwoną cebulą i czarnymi oliwkami

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem, czerwoną cebulą i czarnymi oliwkami

Zdjęcie - Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem, czerwoną cebulą i czarnymi oliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

S k ł a d n i k i: (dla 4-5 osób)

- 0,5 kg młodych ziemniaków

- 5 garści świeżego szpinaku

- 1 garść czarnych oliwek

- 1 czerwona cebula

- 2 łyżeczki musztardy

- 2 łyżeczki majonezu

- 4 łyżeczki śmietany 12% (lub jogurtu naturalnego)

- 1 łyżeczka soli

- 1 łyżeczka pieprzu

S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:

Szpinak tniemy na mniejsze kawałki, ugotowane ziemniaki (w skórce) kroimy na grube plastry, oliwki przekrawamy na pół, cebulę kroimy w piórka, dodajemy musztardę, majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotowe .

Kategorie przepisów