Sałatka ze szparagów, awokado, ziemniaków i wędzonego łososia

Sałatka ze szparagów, awokado, ziemniaków i wędzonego łososia
przepis:

20 dag zielonych szparagów

3 ugotowane ziemniaki

1 awokado

10 dag wędzonego łososia

1 łyżka posiekanego koperku

sól, pieprz

1 łyżka oleju

sok z połowy cytryny

Sos:

200 ml jogurtu naturalnego

1 ząbek czosnku

posiekany koperek

sól, pieprz

Jogurt wymieszać z solą, pieprzem, czosnkiem i koperkiem.

Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować.

Awokado przepołowić, usunąć pestkę , obrać ze skórki, skropić sokiem z cytryny i pokroić.

Ziemniaki pokroić na ćwiartki.

Ostudzone szparagi pokroić na 2-3 cm kawałki.

Szparagi, awokado i ziemniaki wymieszać z kawałkami łososia i koperkiem.

Dodać sól, pieprz, polać sosem jogurtowym.

Zdjęcie - Sałatka ze szparagów, awokado, ziemniaków i wędzonego łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów