Sałatka z wędzonym tuńczykiem

Sałatka z wędzonym tuńczykiem
wędzony tuńczyk (około 30 dag)

4 jajka

2 pomidory

kilka liści sałaty lodowej

sól

pieprz różowy  w zalewie

majonez

 

Jajka ugotować na twardo. Sałatę umyć, porozrywać na mniejsze kawałki, położyć na talerz. Pomidora umyć, pokroić w ósemki. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki.  Tuńczyka porozrywać na mniejsze kawałkki. Na liście sałaty układać:

-  jajka

-  pomidory

-  wędzonego tuńczyka

Całość delikatnie posolić, dodać odrobinę majonezu i ziarna pieprzu.

 

 

 

 

 

 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów