Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Na drugie śniadanie, wytrawną przekąskę albo na kolację polecam sałatkę z ryżem, tuńczykiem i kilkoma innymi warzywami. Szybka, łatwa do przygotowania, sycąca i kolorowa, czego chcieć więcej ;)

Zdjęcie - Sałatka z ryżem i tuńczykiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:
  • 100 g ryżu ugotowanego na sypko
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 0,5 dużej czerwonej papryki
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 2 małe cebule dymki
  • mały pęczek szczypiorku
  • 1 mała puszka kukurydzy z groszkiem
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy


Ugotowany i ostudzony ryż wsypać do miski. Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić widelcem i dodać do ryżu. Paprykę, ogórki i cebule pokroić w kostkę, a szczypiorek posiekać, wrzucić do miski. Kukurydzę z groszkiem odsączyć i dodać do warzyw. Na koniec dodać majonez oraz przyprawy i dokładnie wszystko wymieszać.


Zdjęcie - Sałatka z ryżem i tuńczykiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów