Sałatka z malinami i serem pleśniowym
 
            Ostatnio zrobiło się u mnie mocno malinowo, ale trudno się oprzeć
 skoro krzaczki uginają się pod ciężarem tych pysznych owoców,
 zachęcając do wykorzystania ich w swoich przepisach.
 Maliny fantastycznie sprawdzają się w słodkich deserach, 
 ale warto wykorzystać je także w daniach wytrawnych np. sałatkach.
 Uwielbiam sałatki z wykorzystaniem owoców: malin, truskawek czy arbuza.
 
  
 
 Składniki: 
100 g mixu sałat (szpinak, rukola, liście botwinki) 
70 g sera z niebieską pleśnią, 
200 g malin, 
2 łyżki płatków migdałowych, 
miodowy winegret z tego przepsiu. 
  
 
 Sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ułożyć go na sałacie. Całość posypać obficie malinami oraz uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Polać po wierzchu miodowym winegretem i gotowe. Można rozkoszować się fantastycznym smakiem. 
  
 
 Smacznego!
 
            