Sałatka z kurczakiem, awokado i truskawkami
Sałatka z kurczakiem, awokado i truskawkami to propozycja na letnią, lekka sałatkę. Delikatna, gotowana pierś kurczaka sprawia, że danie jest syte i z powodzeniem zastąpi letni obiad. Dietetyczne, pełne witamin i mikroelementów danie.
SKŁADNIKI:
1 op. mixu sałat
1 pierś kurczaka – ugotowana lub upieczona
1 awokado
kilka świeżych truskawek
pestki z 1/4 granatu
dressing: 1 łyżka miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki oliwy z oliwek
Sałaty rozłóż na półmisku. Ugotowaną pierś kurczaka pokrój w poprzek na cienkie plastry.
Awokado i truskawki obierz i także pokrój w plastry.
Na sałacie ułóż kurczaka naprzemiennie z awokado i truskawkami. Posyp pestkami granatu.
Miód rozmieszaj dokładnie z octem, dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.
Polej sałatkę bezpośrednio przed podaniem.