Sałatka z gruszką, kurczakiem i serem pleśniowym
Słodka gruszka, soczysty kurczak, ser pleśniowy i szpinak. A do tego sos z dodatkiem miodu. Lubię takie przekąski kiedy w nawale wrześniowych obowiązków brakuje czasu na wypasiony obiad.
Składniki:
- 1 dojrzała gruszka
- garść szpinaku
- 1 filet z kurczaka
- 1 ser cammembert
- 4 kromki chleba tostowego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka octu z białego wina
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Filet z kurczaka pokroić i usmażyć na rozgrzanym oleju. Na talerzu ułożyć umyty i osuszony szpinak. Na szpinaku ułożyć wystudzonego kurczaka, obraną i pokrojoną gruszkę, ser pleśniowy. Na patelni usmażyć grzanki. Wszystkie składniki sosu wymieszać na gładki sos. Polać sałatkę. Grzanki ułożyć tuż przed podaniem.
Smacznego:)